Dr. Kovács Ákos - gyermekorvos a Magyar Gyermekorvosok Társasága vezetőségi tagja

Gondozzuk kertjeinket! – hangzik Voltaire Candide-jának utolsó, szállóigévé vált mondata.  Saját szakmai és társadalmi mikrokörnyezetünkben felelősen tevékenykedve, képzeletbeli kertünket ápolva, gondozva, magunk körül nap, mint nap minőséget teremtve még az egyébként társadalmi szinten reménytelennek látszó helyzetekben is példát tudunk mutatni. Ha ezt elég sokan, elég hosszú ideig tesszük, ez egyszer a rendszer szintjén is megmutatja hatását.
Az Allergia Képzett Iskola program egy kiváló példája az ilyen alulról jövő civil kezdeményezések hihetetlen erejének és hasznosságának. Szakmájukban a legkiválóbb, naprakész tudású, emberileg is hiteles, felelősségteljes, elkötelezett szakemberek kitartó és odaadó munkájának gyümölcse ez a régóta hiánypótló kezdeményezés, amely még szinte alig indult el, máris megmutatta, hogy segítségével gyermekéletek menthetők meg.  
Korábban egy évtizedet eltöltve a gyermek-alapellátás civil szakmai és érdekvédelmi szervezetének vezetésében, most szívemben némi irigységgel gondolok arra, hogy "hát ezt miért nem mi csináltuk meg?" 

Gratulálok a program elindítóinak, őszintén bízom a kezdeményezés sikerében és kérek mindenkit, hogy a rendelkezésére álló eszközökkel támogassa azt.