Kiss Anikó - Anafilaxiás Allergiásokért Egyesület Alapító

Érintett szülőként és egészségügyben dolgozó kommunikációs szakemberként tudom, hogy a szakszerű információk egy betegség kapcsán életmentőek lehetnek. Hiába kötelességem szülőként mindent tudni gyermekem biztonsága érdekében az anafilaxiás allergiáról, mégsem tehetem meg, hogy én képzem a gyermeken pedagógusait. Tudni és szakértőnek lenni két külön dolog, és gondoljunk bele, hogy mi a különbség aközött, hogy “az anyuka elmondta a tudnivalókat” vagy “szakorvos által kidolgozott oktatásban részesült, levizsgázott és erről bizonyítványt is kapott".

Sajnos Magyarországon jelenleg nem biztosított az oktatási-nevelési intézmények képzése a területen. A szülőkön és az intézményeken múlik minden, ami szerintem azt jelenti, hogy a szerencsén múlik az allergiás gyerekek élete. 

Éppen ezért óriási dolog, hogy dr. Papp Gábor létrehozta az AKI Programot, amellyel ingyenesen megszerezhetik a pedagógusok az szakszerű információkat és az képzettségükről szóló tanúsítványt. Ez biztonságot ad a gyermekeknek, szülőknek és pedagógusoknak. 

Elengedhetetlennek tartom, hogy minden intézményben kötelező legyen az AKI Program elvégzése, így a pedagógusok tudni fogják, hogyan vigyázzanak az életveszélyesen allergiás gyermekekre. 

Hálás vagyok, hogy megalkotta Papp doktor ezt a programot és szívből ajánlom minden érintettnek és környezetének az elvégzését. Egyben fontosnak tartom, hogy a döntéshozók kötelezővé tegyék minden intézmény számára.